• November 19 - hosted by expaticaevents
  Sinterklaas in Amsterdam Every November, Sinterklaas travels from his home in Spain to the Netherlands, bringing presents and special treats for the children. The day after he arrives in the Netherlands, he traditionally takes part in a colourful parade through Amsterdam. Sint on parade The arrival ...
 • November 18 - hosted by WomeninFineArt1
  DELPHINE OBSESSED WITH LOVE 18 November I 29 December 2017  from thursday til sunday, 1 Pm - 6 Pm Patrick Declerck heeft de eer en het genoegen u van harte uit te nodigen op de solotentoonstelling ‘Obsessed with Love’ van Delphine Boël (Ukkel, °1968). Vijf ja...

"The Secret" by Matteo Pugliese

Event Details

 • MATTEO PUGLIESE


  THE SECRET


  Expo 19 november – 30 december 2016 


   


   


   


  Patrick Declerck heeft de eer en het genoegen u van harte uit te nodigen op de solotentoonstelling The Secret van Matteo Pugliese.


   


  Vijf jaar na zijn succesvolle introductie in WM Gallery en de passage van Custode Samurai V in het MAS, komt deze internationale gerenommeerde Italiaanse kunstenaar terug naar Antwerpen met de solotentoonstelling The Secret, met nieuwe, krachtige en impressionante kunstwerken.


   


  De nieuwe Extra Moenia en Samurai zullen te bezichtigen zijn WM Gallery I en II.


   


  Wij hopen u van harte te mogen verwelkomen op deze exclusieve preview in aanwezigheid van de kunstenaar op zaterdag 19 en zondag 20 november 2016, telkens doorlopend van 13 tot 18 uur. 


   


   


     In 2012 bracht de Italiaanse kunstenaar Matteo Pugliese (°1969, Milaan)  een bezoek aan het MAS en plaatste hij daar een imposante samoerai van 2,3 meter hoog en 500 kilogram. Vanaf 19 november kan je in Antwerpen, bij WM GALLERY, zijn nieuwste kunstwerken aanschouwen. Niet alleen worden Antwerpse kunstliefhebbers verwacht, ook heel wat buitenlanders zakken af naar de vernissage op vrijdag 18 november. Matteo Pugliese wordt die avond warm verwelkomd door Schepen van Cultuur, Philip Heylen, die tevens zijn allerlaatste speech zal geven als Schepen van Stad Antwerpen. Matteo Pugliese is wereldwijd bekend voor zijn beeldhouwwerken waarbij atletische mannen heel wat expressie uitstralen: woede, frustratie maar ook overwinning. De expo “The Secret” bestaat uit nieuw werk en wordt in primeur voorgesteld in Antwerpen.
   
  De sculpturen van Matteo Pugliese genieten wereldfaam dus er worden ook heel wat internationale gasten verwacht. Daarenboven gaat zijn werk onder de hamer bij gerenommeerde kunstveilinghuizen als Christies en Sothebys. Investeren in een Pugliese is dus zeker waardevol als je weet dat tijdens de laatste veiling zijn werk 40.000 euro opbracht in minder dan 6 maanden na oplevering.  Pugliese heeft in september 2013 het interieur van het legendarische Caffè Florian op het San Marco plein in Venetië onder handen mogen nemen maar ook in sterrenrestaurants zoals ’t Zilte (Antwerpen) en Contraste (Milaan) is het werk van Matteo te bewonderen. 
  Naar aanleiding van het plaatsen van drie custode Samurai in de internationale luchthaven van Milaan, één marmeren en twee bronzen Custode Samurai V (210 cm, 450 kg), wordt er tijdens de cocktail vernissage een nieuwe documentaire over de kunstenaar gemaakt.


   

 • 11/19/16 at 1:00 PM -
  12/30/16 at 6:00 PM
 • Where
  Belgium Antwerpen Wolstraat 45 Map
 • Host
  WM Gallery
 • Led by
 • Category
 • RSVPs
  • 1 attending
  • 0 maybe attending
  • 0 not attending
  • 0 awaiting reply